16 Aralık 2010 Perşembe

İçlerinden Hangisi?

Geleneksel hale getirdiğimiz tiyatro gecesinde geçen hafta gittiğimiz oyun Yıldırım Keskin'in yazıp; Ali Hürol'un yönettiği "İçlerinden Hangisi?" oldu.


Oyun 1926 yılının İstanbul'unda geçiyor. 4 karısı ve ilk karısından olan kızı Nilüfer ile mutlu bir hayatı olan Osmanlı Paşası Halil Bey'in, yeni Medeni Kanun ile birlikte tek eşliliğe geçişinin nasıl olacağı üzerine kurulu, eğlenceli bir oyun. Eşlerinden hangisinin boş olacağı; ya da eşlerinin tamamını birden boşayıp yeni bir eş ile hayatını sürdüreceği seçenekleri arasında eşlerin kendilerini sağlama almak için birbirleriyle olan yarışını anlatan oyun.

1 saat 50 dakika süren oyun hızlıca başlayıp hemen sizi kavrıyor ve aynı tempoda sona eriyor. Ancak sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz bu oyunda çok fazla da eğlenmeyeceksiniz. Konu sayesinde senaryo çok daha renkli ve eğlenceli olabilecekken vasat addedilebilecek düzeyde kalmış. Ayrıca oyunculuk namına da çok fazla bir şey beklemeyin. Sıradan oyunculuk performansını tek kurtaran Selma Bayraktargil oluyor. 

Daha detaylı bilgi, tanıtım filmi ve oyundan fotoğraflar için oyunun sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buraya buyrunuz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder