10 Mart 2011 Perşembe

Haydi Karına Koş


Son gittiğim oyun "Haydi Karına Koş" klasik bir Ray Cooney oyunu. Daha önce defalarca kez sergilenmiş bu oyun; 1 Mart'ta Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konuldu. İngiliz oyun yazarı Ray Cooney, genellikle eşlerini aldatan ve başlarına olmadık işler gelen karakterler hakkında yazan güldürü garantili bir yazardır. Bu oyun da bunun en çok bilinen örneği.


Cüneyt Mete, Ünsal Coşar, Şirin Giobbi, Pelin Dikmenoğlu, Savaş Tamer, Şahap Sayılgan, Mert Hürol ve Ayşe Pelin Gün'ün rol aldıkları oyun, 2 perdeli ve yaklaşık olarak 2 saat 15 dakika sürüyor. Ana karakterimiz John Smith, iki ayrı kadınla evli olan ve iki ayrı evde planlı bir hayat sürdüren bir taksi şoförü. Yakayı ele vermemek için hazırladığı zaman çizelgesi ve bir ajanda ile günlerini programlayıp buna sıkı sıkıya uyan bir zampara. Ancak bir gün trafik kazası geçirmesi ile birlikte programı aksıyor ve komik olaylar birbirini izliyor.


Çok başarılı oyuncuların yer aldığı oyun hareketli bir şekilde başlıyor ve aynı hızda devam edip sona ulaşıyor. Aynı sahnede iki ayrı ev geçtiğinden yer yer göz yorucu olsa da çok keyifli bir oyundu. Bol bol güldüren ve eğlendiren oyunda birbirinden tecrübelli ve yetenekli oyuncular yer alıyor. Ancak özellikle ortalığı karıştıran üst komşu Stanley rolündeki Ünsal Coşar'ın performansı hayranlık uyandırıcı ve kesinlikle ayakta alkışlanacak cinstendi. 43 yaşına rağmen muhteşem fiziği ve bir o kadar güzel performansı ile Barbara rolündeki Pelin Dikmenoğlu da göz doldurucuydu. Son olarak üst kata yeni taşınan eşcinsel komşu rolündeki Mert Hürol da alkışı hak ediyordu.


Bir an olsun sıkılmadan izleyeceğiniz bir oyun arıyorsanız "Haydi Karına Koş" doğru bir seçim olacaktır. Gülmek, eğlenmek ve o kapıların dışarıdaki tüm olumsuzluklardan uzaklaşıp keyifli bir vakit geçirmek isteyen herkese kesinlikle tavsiye ederim.


Oyunun afişi henüz hazırlanmadığından görsel devlet tiyatrolarının resmi sitesinden alınmıştır. Daha fazla bilgi ve oyundan diğer görseller için buraya buyurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder