27 Ekim 2011 Perşembe

Tatil Serisi-3: DATÇA

Bozburun'daki 3 güzel günün ardından rotamızı Datça'ya döndürdük. Datça'ya bu ikinci gelişimiz oldu. Yıllar öncesindeki ilk gelişimizde Datça'nın içinde kalmış ve döneceğimiz gün Palamutbükü'nü görmüş ve çok beğenmiştik. Bir sonraki gelişimizde burada kalırız demiştik. İşte bu sefer Palamutbükü'nde kaldık. Çok da iyi etmişiz. Bu tatil tamamen tertemiz denizlerde yüzme tatili oldu bizim için. Hangisi daha temizdi, berraktı, güzeldi diye sonrasında karar veremedik.

Palamutbükü'de diğer sevdiğimiz yerler gibi sakin, huzur dolu bir tatil beldesi. Bozburun'un aksine bir kumsalı var ancak kumsalın Çıralı ile boy ölçüşmesine imkan yok. Öncelikle hem Çıralı'ya kıyasla hem çok dar hem de şemsiyeler birbirine çok yakın olduğundan çok kalabalık.

Datça - Palamutbükü
Datça - Palamutbükü
Ama denizi bir için su...

Datça - Palamutbükü
Datça - Palamutbükü
Denizin dibi ise şöyle görünüyor...

Datça - Palamutbükü
Denizden sahilin görüntüsü de şöyle bir şey

Datça - Palamutbükü
Biz Aylin Butik Otel'de kaldık. Esasında gitmeden önce Aylin Ahşap Evleri'nde kalmaya niyetliydik; ancak gidip de odaların içerisinin tamamen ahşap olmasının çok boğucu olduğunu ve gün boyunca aldığı ısıyla odanın içerisindeki havanının resmen sıkıntılı olduğunu gördükten sonra taştan yapılmış otelde serin serin kalmak daha cazip geldi. Otel gayet temiz ve güzeldi. Gitmeyi düşünenlere tavsiye edebilirim.

Palamutbükü aklımızın kaldığı kadar güzel bir yermiş. Sevdik burayı...

8 yorum:

  1. Datça.
    Çok istemiştim gitmeyi, planlar yapıp durmuştum aklım sıra.
    Ama olmadı. Sanırım artık da istemiyorum.
    Güzelmiş ama ablam.
    Senin fotoğrafların ve anlatımınla her şey güzel görünüyor zaten :hug

    YanıtlaSil
  2. Güzeldi zaten; her ne kadar artık gitmeyi istemiyor olsan da bir gün fikrini değiştirirsen tavsiye ederim. Güzel sakin bir yer.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar deniz gerçekten çok hoş etkilendim am aplajın adını merak ettim ?birde burda güneşlenirken rahatsız eden tipler yok değilmi ?:)

    YanıtlaSil
  4. Koyun adı Palamutbükü
    Plajın bir adı yok. Zaten koyda boydan boya tek bir plaj var.
    Rahatsız eden tipler yoktu ya da bize denk gelmedi bilemiyorum. Ama Datça'nın konumu itibariyle yakında başkaca tatil yerleri olmadığından ve pek fazla yabancı turist olmadığından rahatsız edecek tipler de pek gelmiyor.

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim son olarak havaalanına nasıl ulaşılır otobüs taksi bulmak kolaymıdır? yoksa kuş uçmaz kervan geçmez bir yermidir bunu bilmek istiyorum :)birde kaldığınız otel uygunmuydu kendilerine mail attım ama cevap gelmedi o yüzden size soruyorum mümkünse eğer fiyat olarak söylerseniz daha iyi olur kusura bakmayın ilk defa tatile çıkıcam ve burayı iyiki bulmuşum diyorum ama bazen duyuyorum "araban yoksa zorluk çekersin tatilde..korsan taksi bile yok" diyorlarda :)

    YanıtlaSil
  6. ah çok soru sordum biliyorum ama şemsiye olayı kafama takıldı eğer şemsiye istemiyorsam napıcam yani güneşlenmek istiyorsam ..dediğim gibi ilk defa tatile gidicem ve ne yapmam gerek bilmiyorum :)..şemsiyeler şezlonglar çok yakın duruyor dediğiniz gibi.. istemiyorsam şemsiye falan etrafta yetkili varmıdır ?şezlongu şemsiyenin gölgesinin gelmediği biyere götürsem yada kenara çeksem sorun olurmu acaba?

    YanıtlaSil
  7. Biz araba ile gittiğinizden havaalanından ulaşım kolay ya da zor nasıl olur inanın bilmiyorum. En yakın havaalanı Dalaman. Yaklaşık 155 km. Muhakkak oradan taksi vardır ama çok mu tutar inanın bilmiyorum. Eminim taksi haricinde de başka ulaşım aracı vardır; örneğin minibüs. Korsan taksi ben İstanbul haricinde hiçbir yerde duymadım. Muhtemelen orada da yoktur.

    Şezlong şemsiye olayına gelirsek; şemsiyeler eski hasır tip olduğundan kapatma diye bir durum söz konusu değil; ama şezlonglaeı istediğiniz şekilde hareket ettirebilir; istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Bir de oteli sormuşsunuz onu cevaplamayı unuttum; inanın net hatırlamıyorum ama iki kişi yarım pansiyon 140 TL'ye kalmıştık galiba.

    YanıtlaSil