11 Ekim 2011 Salı

Yeni Favorim: Fringe

Fringe
İşte yeni favori dizimiz Fringe. Biliyorum biraz geç kaldık keşfetmek için ama olsun. Ne demişler zararın neresinden dönerseniz kardır. Şu anda 4. sezonu yayınlanıyor. Biz henüz 3. sezonun 14. bölümünü izledik. Hem bir an önce anı yakalayalım istiyorum hem de yeni bölüm için bir hafta bekleyecek olma fikri hoşuma gitmiyor. Ancak her ne kadar sona yaklaştığımız için her bölüm bitişinde alt dudağımı büksem de bir sonraki bölüme kadar meraktan öldüğümden zevki erteleyemeyeceğim. Bir an önce hepsini izlemeliyim gibi hissediyorum.


Efendim merak edenler için kısaca konusu ve kadrosu şöyle... Güzel FBI ajanımız Olivia Dunham (Anna Torv), ortağı ve sevgilisi John Scott'ın (Mark Valley) ölümünün perde arkasını araştırmak için gülüşüyle gönülleri fethedebilecek Peter Bishop (Joshua Jackson) ile 17 yıl akıl hastanesinde kalan bilim adamı olan babası Walter Bishop'tan (John Noble) yardım alıyor. Sonrasında ise Phillip Broyles'ın (Lance Reddick) başında bulunduğu Sınır Bilim adı ile bilinen Fringe Bölümü'nde Olivia ajan olarak; diğer ikisi ise danışman olarak çalışmaya ve açıklanamayan olaylara açıklık getirmeye uğraşıyorlar. Takımda ayrıca Olivia'nın eskiden beri birlikte çalıştığı Charlie Francis (Kirk Acevedo) ile Walter'in adını nadiren doğru söyleyebildiği :) asistanı kıvamındaki ajan Astrid Farnsworth (Jasika Nicole) var. Tabi bir de neredeyse her olayla bağlantılı olan Massive Dynamic firmasının  sahibi William Bell'in sağ kolu Nina Sharp (Blair Brown).


Önceleri ana bir taban üzerinde olsa da her bölümde birbirinden farklı bir doğaüstü olayın çözümlendiğini zannediyorsunuz ama öyle değil. Olayların büyük kısmı birbiriyle bağlantılı. 2. bölümde edindiğiniz bir bilgi 15. bölümde karşınıza çıkıyor; ya da 5. bölümdeki bir olay 12. bölümde açığa çıkıyor. 


İlk bölümden sizi ekran karşısına kilitleyen diziden bölümler ilerledikçe kopamaz oluyorsunuz. Kesinlike bağımlılık yaratıyor. İnsanın izledikçe izleyesi geliyor ve 1 bölüm asla yetmiyor. Haftasonunda mesela 7 bölüm arka arkaya izleyerek rekor kırdık. :)) Doğaüstü olaylarla ilgili olanlara şiddetle tavsiye ederim. Bir kere izleyin; pişman olmazsınız.


Bakın bu da ilk sezonun ilk bölümünün fragmanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder