16 Ekim 2011 Pazar

Tatil Serisi-1: ÇIRALI

Eveeet sonunda tatil yazılarına başladım; umarım sonunu getirebilirim. Bu yıl tıpkı daha önceki yıllarda olduğu gibi gezelim dedik. Antalya'dan başlayıp Bodrum'a kadar uzanan bu geziyi kaçıncıya yapıyoruz bilmem. Başlangıç ve bitiş yerleri aynı olsa da çoğunlukla aradaki durakları değiştiriyoruz. Sanırım iki nokta arasında gidemediğimiz bir tek Sarıgerme kaldı. Önümüzdeki yıllarda orayı da görürüz umarım.

Tatil yine Antalya'dan başladı. Çünkü favori yerimiz Çıralı. Çoğu insan böyle söyleyince bilmiyor da Olympos diyince tanıyor. Olympos, antik kentin olduğu taraf; köprüden diğer tarafa geçtiğinizde ise köy kısmı olan Çıralı'ya ulaşıyorsunuz. Eskiden senede birkaç kez giderdik. Şimdi son gidişimizle arası biraz açıldı ama olsun.

Bir çok yer görsek de döner dolaşır yine orayı özleriz. Oradaki huzur bir başkadır. Orada bizler başkayız. Orası bizimle daha başkadır. Tamamen sükunetin hakim olduğu bir yer. Siz istemediğiniz sürece hiçbir gürültü olmaz. Siz yaratmadığınız sürece hiçbir kargaşa çıkmaz. Kimse sizi rahatsız etmez. Uçsuz bucaksız bu kumsalda asla bir insan yığını bulamazsınız. Kumsal herkesi yutar. En iyisi ben susayım fotoğraflar konuşsun. Fotoğrafların bir kısmı eski yıllara ait. Ama değişen bir şey yok.

Çıralı - kumsal
Çıralı - kumsal
Çıralı - kumsal

Çıralı - kumsal
Çıralı - kumsal
Çıralı - deniz
Deniz o kadar temiz ki her daim ayaklarınızın yakınında dolaşan balıkları görmeniz mümkün.

Çıralı - deniz altı
Bir de denizden sahilin görüntüsüne bakın. Doğal görüntüyü bozan hiçbir şey yok.

Çıralı
Çıralı

Çıralı
Çıralı

Çıralı
Çıralı
Çıralı
Çıralı

Bu da yağmurda Çıralı'da denize girdiğimiz zamandan birkaç kare.
Çıralı - yağmur

Çıralı - yağmur
Çıralı - yağmur
Çok uzun yıllardır -ilk gidişimizden bu yana 12 yıl olmuş- gittiğimiz için çok fazla yerde kalma imkanımız oldu. Pansiyondan otele çeşitli yerler denedik. (Plaj Pansiyon, Odile Otel, Aida Otel..) Ama son 6-7 yıldır aynı yerde kalıyoruz. Melisa Pansiyon. 7 odanın yan yana dizildiği, çok güzel bir bahçeye sahip şipşirin bir pansiyon.  Her şeyden önce tertemiz ve odaları gayet ferah. O güzelim bahçeye bakan iki kişinin oturabileceği minicik balkonları var. Gitmeyi düşüneceklere kesinlikle tavsiye edeceğim bir yer. Tavsiyem üzerine giden tüm arkadaşlarım da memnun kaldılar.

Çıralı - Melisa Pansiyon
Çıralı - Melisa Pansiyon
Çıralı - Melisa Pansiyon
Çıralı - Melisa Pansiyon
Çıralı - Melisa Pansiyon
Bunlar da Çıralı'nın en tatlı sakinleri...

kirpi
kertenkele
Giderseniz mutlaka tekne turuna çıkın ve birbirinden güzel koyların tadını çıkartın. Tüm gününüzü alacak bir aktivite ama kesinlikle değer.

Çıralı - Tekne Turu

Çıralı - Tekne Turu
Çıralı - Tekne Turunda su altı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder