9 Ekim 2011 Pazar

Kantocu

Kantocu
Yaşasın!!! Tiyatro sezonu yeniden açıldı. Biz de sezonun ilk oyunu olarak bu sezon sahneye konulan müzikal tarzındaki Kantocu'yu seçtik. Sezon başlangıcı için yerinde bir tercih olmuş. Çok güzel, yer yer epey komik ve hareketli bir oyundu. Tiyatro izlemeyi nasıl da özlemiş olduğumu fark ettirdi.

Haldun Dormen'in yazıp yönettiği oyun 1920'lerin İstanbul'unda geçiyor. Oyun esas olarak Bursa'dan İstanbul'a transfer olan Kantocu Verjin'in çevresine odaklanmış. Bir yanda yeni geldiği kumpanyada yaşanan çekişmeler ve kıskançlıklar, diğer yanda ilk aşkı Cemil... Arka fonda ise Ankara'da kurulmak üzere olan Cumhuriyet..

Verjin rolündeki Çiğdem Aydın çok başarılı. Özellikle sesi inanılmaz güzel. Hatta bir ara Fosforlu Cevriye rolünde sesine aşık olduğumuz Feray Darıcı'yı anımsattı. Büyük bir orkestra eşliğinde söylenen şarkılar ve danslar gayet güzeldi. Fosforlu demişken oyunun ikinci önemli kişisi Kader İlhan'dı. Fosforlu Cevriye'deki Güllü rolüyle kendisine hayran bırakan Kader İlhan bu oyunda da farkını ortaya koyuyor. Güldüğümüz bir çok sahnenin müsebbibidir kendisi. O kadar başarılı ve onu izlemek o kadar keyifli ki keşke çok daha fazla oyunda karşımıza çıksa. Fosforlu kadrosundan sadece o yoktu. Engin Özsayın'da vardı ve yine çok iyi bir performans segilemişti. Kısacası konusuyla ve müzikleriyle olduğu kadar oyunculuk performansıyla da beğenimizi kazandı.

Güzel bir oyun ile açılan yeni tiyatro sezonumuz hayırlı olsun. Oyun hakkında daha fazla bilgi almak ve oyundan fotoğraflara bakmak için buraya buyrunuz.

4 yorum:

  1. Afis ne kadar harikaymis :)
    Birde daldim gittim, ne kadar uzun yillar oldu ben tiyatroya gitmeyeli...

    YanıtlaSil
  2. Di mi ben de çok beğendim :))
    Yok mü Singapur'da tiyatro? Gitsen de deneyimlerini bizimle de paylaşsan nasıl güzel olur..

    YanıtlaSil
  3. çok yorgun bir gününüze denk geldi herhalde bu oyun bakınızhttp://www.tiyatronline.com/yazarlar/22/haber/1957/fusun-balkaya-bir-usta-bir-muzikal

    YanıtlaSil
  4. Siz gidip de beğenmediniz mi bilmiyorum ama ben beğenmiştim. Yorgun muydum hatırlamıyorum ama sezonun ilk izlediğim oyunu oldugundan belki istekli ve beğenmeye müsait olabilirim. Ama dediğim gibi Kader İlhan tek basına begenme sebebim olabilir.

    YanıtlaSil