28 Haziran 2011 Salı

Özlem Sona Erdi

Yaklaşık 10 aydır süren bekleyişim dün itibariyle sona erdi. Her ne kadar zaman zaman senaryoda saçmalıklar olsa; kitaplardan çok uzaklaşıyorlar diye kızsam ya da Bill'e daha da önem kazandırmak için eklemeler yapsalar da en favori dizim True Blood.

True Blood

Yaz sezonunda yayınlanan bir dizi olduğundan kış ayları onu beklemekle geçiyor. Hale hazırda 10 kitap olan seriden uyarlama dizi izleyende bağımlılık yaratıyor. Bunda Başrol oyuncularından ve benim favorim olan Alexander Skarsgard'ın payı tabi ki büyük. :))
True Blood - 4-01 She's Not There
İzlemeyen ama merak edenler için kısa bir bilgi vermek gerekirse; doğaüstü yaratıkların kol gezdiği dizi esas olarak vampir temeli üzerine kurulu. Esas kızımız Sookie Stackhouse hemen her erkeğin birlikte olmak istediği normal (!) bir insan evladı. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise zihin okuyabilmesi. Vampirler kalpleri atarak yaşayan varlıklar olmadığından onların zihnini okuyamıyor. Bu da onun için cennet demek. Çünkü normal insanların yanındayken beyninde sürekli bir gürültü hakim ve o bunu engellemek için kendisini kontrol etmek durumunda kalıyor. Oysa vampirlerin yanındayken kendisini normal bir insan gibi hissedebiliyor. O, bu nedenle; vampirler ise onun zihin okuma yeteneğinden faydalanmak için bilrikte olmaya devam ediyorlar. Etrafındaki vampirlerin başında aşık olduğu Bill ve tam olarak isimlendirilemeyen bir bağlılığının bulunduğu Eric geliyor.
True Blood - Eric, Sookie ve Bill

True Blood - Vampire Family

HBO'nun 3 sezondur yayınlanan ve Pazar günü 4. sezonu başlayan dizi, fantastik kurguları sevenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir yapım. Amerika'da Pazar akşamları yayınlan dizi Pazartesi akşamı altyazılı haliyle Türkiye'deki sitelerde bulunabiliyor. Pazartesi akşamlarımızın anahtarı bu yaz da ona ait. :))

True Blood - 4-01 She's Not There

6 yorum:

  1. ah ahhh şu son poz ! son sahne ! bence rüya çıkacak bunun altından ?! eric öyle tecavüzcü coşkun moduna girmez.. girmez dimi ablam ? :D

    ben kitapları okumadım , okumayı da yakın bir zamanda düşünmüyorum.bu yüzdeeeen dizi benim için fazla heyecanlı :D ah ahh yeni bölüm gelse de izlesekkkkkk :D :-*

    YanıtlaSil
  2. zoitsa bence de :))

    Canımcım yok yok rüya değil bence. ayrıca caaannımmm Eric'i benzettiğin adama bak. Tiplemeyi göz ardı edecek olursak girer mi girer; ama karşısındaki Sookie olduğu için girmez. Hem daha önce de Sookie'yi zorla öpmüşlüğü var. Bunda da öpmekten fazla öteye gideceğini sanmam. Gitse de Sookie'nin rızasıyla olur.

    Ev işine gelirsek; kitapta bir ara Sookie zor durumda kalıyor ve evini ipotek verip kredi alıyordu. Ödeyemeyince evi Eric alıyordu diye hatırlıyorum. Dizide senaryoyu böyle bağlamışlar sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Ablam sen kitaplarını okudun sanırım. Film şimdi hangi kitapta?
    Ben kitapları okumaya başladım ama daha izlemeye başlamadım.

    YanıtlaSil
  4. okudum evet. tam olarak detaylarda kitaba sadık kalmasa da ana kurgu olarak sezon ile kitap sayısı pararlel gidiyor. Dizi şu an 4. sezonda. Kitaplardan da 4. kitapta.

    YanıtlaSil