20 Şubat 2011 Pazar

Black Swan


Black Swan bu yılın en iddialı ve en çok beklenen filmlerinden birisi. Natalie Portman, bu filmdeki performansı ile Golden Globe'u aldı ve Oscar'ı da kucaklamaya hazırlanıyor. Filmi, geçen haftalardan birinde izleme imkanı buldum ve Natalie Portman'ın oyunculuğuna hayran oldum. Gerçekten inanılmaz bir performans sergilemiş ve kesinlikle ödülü hak etmiş.

Çocukluğumda en yakın arkadaşımın balerin olmasından mı kaynaklanıyor bilmem ama baleyi çocukluğumdan bu yana severim. Zaten 80'li yılların dans filmleri ile büyümüş bir neslin üyesi olduğumdan dans filmlerini oldum olası ayıla bayıla izlemişimdir. Ehhh dans olunca bu filmi de izlemek benim için farz oldu.

Film klasikleşmiş Kuğu Gölü'ne farklı bir soluk getirmek isteyen yönetmenin, yeni bir başrol oyuncusu ile bu projesini uygulamasını üzerine kurulu. Başrol için seçilen Nina, annesi gibi o da kendisini baleye adamış ve baleden başka hiçbir şey düşünmeyen bir kız. Nina'nın doğumu ile kendi hayallerinden vazgeçen anne, artık bu hayalleri Nina ile yaşatıyor. Nina ise oynayacağı başrolün hakkını vermek için her şeyi yapmaya hazır bir balerin.

Psikolojik gerilim tarzındaki bu film, New York'un arka mahallelerinde geçiyor ve tarzına uygun olarak çoğunlukla kasvetli bir havası var. Final sahnesiyle devleşen Natalie Portman'ın ardından her ne kadar klasik müzikten çok haz etmesem de Tchaikovsky'ye bile hayran oldum. Filmin olayını tam olarak bilmediğimden bazı sahnelerde "nasıl yani yaaa" diyerek izledim ve izlemesi daha keyifli oldu. İzleyeceklerin spoiler veren anlatımlardan kaçınmalarını tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Demiştimmm demiştimmm ! :P
    Çok güzel film cidden değil miiiiiiiiiiii ? :))))))))

    YanıtlaSil
  2. bir ay kadar önce bende konu etmiştim bu konuyu ve daha aday olduğunu bilmeden bile natalie'yi ödüle layık görmüştüm. kesinlikle sana katılıyorum muhteşem bir oyunculuk sergilemiş.

    YanıtlaSil