7 Şubat 2011 Pazartesi

Henry ve Alice'in Gizli Yaşamı

Geçtiğimiz hafta Ankara'da İzmir Devlet Tiyatrosu'nun bir turne oyunu vardı. İzmir ve Antalya'nın şimdiye kadar gittiğim oyunlarının tamamı eğlenceli olduğundan olumlu bir önyargı ile oyuna gittim. Zaten ismi ve kısacık verilen konusu da ilgimi çekmişti. Genel prensip olarak 4-5 kişiden az oyuncunun bulunduğu oyunlara gitmesem de 2 kişilik olan bu oyun için kuralı bozdum. Oyuncu kadrosu kısıtlı oyunlardan epey bir dilim yandı. Çok sıkıldığımız, çıkmak istediğimiz, ağır oyunlar ya tek ya da 2-3 kişilikti.

Oyunun en büyük handikabı 2 kişilik oluşu gibi görünse de; o iki kişi kılıktan kılığa girdiğinden olsa gerek kalabalıkmış izlenimi verdi ve bu konu hiç rahatsız etmedi. Çok matah bir dekoru olmasa da ışık ve ses sitemi çok güzel kullanılmıştı. Oyundaki şarkı seçimleri çok başarılıydı. Başından sonuna kadar devam eden ışık oyunları ise oyuna renklilik getirmiş.

Özlem Başkaya ve Taner Yılmaz çok uzun yıllardır evli olan, seks hayatları yıllar önce bitmiş ve evlilikleri çoktan yıpranmış bir çifti canlandırıyorlar. Farklı kulvarlarda olan ikili, evlilik hayatlarındaki boşluğu kendi hayal dünyaları ile doldurmaya çalışıyorlar. Bir kısmı gerçek bir kısmı ise fantezi dünyasında geçen oyun biraz erotik, biraz komik, genel olarak ise eğlenceli olarak tanımlanabilir. İlk yarısı çok daha keyifli olan oyun, yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Oyunculuk olarak çok akılda kalmayacak olsa da başarılı olan oyunun en büyük sıkıntısı sonunda bence. Çok sıradan... Keşke çok daha can alıcı bir son olsaydı.

Oyun hakkında daha fazla bilgi almak; oyundan resimlere bakmak için devlet tiyatrolarının resmi sitesine uğrayabilirsiniz. Buraya buyrunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder