6 Ocak 2011 Perşembe

Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu

Karşınızdaki kişi size böyle bir şey söylediğinde merakla devam etmesini bekliyorsunuz. Yok devam etmezse ne? ne oldu? diye sormanıza sebep olan bir cümle. Oysa bu öylesine bir cümle değil; son gittiğim tiyatro oyununun adı. :) 



Bu sezonun yeni oyunlarından birisi olan "Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu" yaklaşık 2 saat 10 dakika süren 2 perdelik bir komedi müzikal. Haldun Dormen'in çevirisi ile karşımıza çıkan müzikal inanılmaz bir orkestra eşliğinde sergileniyor. Bir iki şarkıda orkestra oyuncunun sesini bastıracak yükseklikte olsa da genel olarak çok başarılıydı. Müzikaldeki şarkılara gelirsek operete benzer bir iki şarkı haricindeki şarkılar da iyiydi.

Oyun eski Roma İmparatorluğu'nda geçiyor. Açılış şarkısında da dedikleri gibi biraz erotik, biraz trajedik, biraz komik bir oyun.  İki köle sahibi zengin bir ailenin biricik oğullarının o dönemdeki en meşhur randevuevine gelen ve ünlü bir kaptana satılan bakire bir kıza aşık olmasıyla onları bir araya getirme karşılığında özgürlüğünü satın alacak olan kölenin bu uğurda yaptığı düzenbazlıklar üzerine kurulu bir oyun. Yer yer yıllar öncesinde izlediğim ve hayran olduğum Moliére'in meşhur oyunu "Scapin'in Dolapları"nı anımsatan bu sezonda izlediğim en keyifli oyundu.

Oyundaki karakterlerin her biri ayrı bir güzellik katmış oyuna. Göz dolduran bir oyunculuk mevcut hemen her karakterde. Ancak özellikle esas kölemiz Levent Çelmen ile sahiplerini mutlu etmek için çırpınan ikinci köle Ahmet Bacınoğlu'nun performansları inanılmazdı. Hele ki Levent Çelmen'in Quasimodo benzeri bir büyücü tiplemesi takdire şayandı.

Oyun hakkında daha detaylı bilgi almak, kısa tanıtım videosunu izlemek ve oyundan resimlere bakmak için devlet tiyatrolarının sitesini ziyaret edebilirsiniz. Oyunun resmi sitesi için buraya buyrun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder