9 Temmuz 2012 Pazartesi

Soğuk Bir Berlin Gecesi



Sezon bitmeden izleme imkanı bulduğum bir diğer oyun "Soğuk Bir Berlik Gecesi" Barış Eren’in yazıp yönettiği 2 perdelik oyun yaklaşık 2 saat 15 dakika sürüyor. 

2010 – 2011 yılı Sanat Kurumu’nun en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanan oyunda başrolleri Olcay Akın Kavuzlu ve Fulya Koçak üstleniyorlar. Üstlenmek ne kelime oyunu alıp götürüyorlar; özellikle Olcay Akın Kavuzlu müthiş bir yetenek. Gerçekten çok başarılı bu iki oyuncunun yanı sıra anne rolündeki Ferahnur Barut, ve Peter rolündeki Eray Eserol de yabana atılmayacak bir performans gösteriyorlar. Hele ki Peter’ın yabancıların tarifini yaptığı sahnedeki nefreti, hıncı, kini gayet gerçekçi ve başarılıydı.

Az ve öz oyuncu ile çok iyi iş başaran oyun, kıskançlık düzeyi ile psikopat denebilecek fotoğrafçı Tarık ile Alman Katrine’nin hastalıklı ilişkisine odaklanıyor. Bu ilişkiden yola çıkarak Almanya ve özellikle Berlin’deki yabancıları ve onların yaşadıkları sorunları irdeleyen oyunda Almanların bakış açısına da gayet güzel yer verilmiş. Genel olarak kasvetin hakim olduğu oyunun en sevimli şeyi ise tavşan olmuş.

Sonuç olarak çok güzel oyunculuk performansı izleyebileceğiniz bu oyunu tavsiye ederim. Daha detaylı bilgi, tanıtım videosu ve oyundan fotoğraflar için devlet tiyatrolarının sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buraya buyrunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder