24 Temmuz 2011 Pazar

27 Yaşında Bir Ölüm Daha

Bugün dışarıdan geldiğimde öğrendim ki Amy Winehouse ölmüş; inanamadım. Gerçekten inanamadım. 27 yaşında gencecik bir yıldız daha kaydı gökyüzünden. Sanırım rock yıldızları için cidden lanetli bir yaş 27. Kimler gitmedi ki 27 yaşında. Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Brian Jones ve şimdi de Amy Winehouse. Yazık ki ne yazık...

Çok değil daha 1 ay öncesinde konserine gitsek mi diye düşünüyordum. Çok istememe rağmen program sıkıntısı sebebiyle gidemeyecektim ki o da zaten son günlerde bağımlılığının tavan yapması sebebiyle konserini iptal etmek durumunda kalmıştı. Çünkü İstanbul konserinin hemen öncesinde Avrupa Turnesi kapsamında gittiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekten rezil olmuştu.

"Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir" diye bir laf vardır. Her ne kadar kabul etmek istemesem de öyleydi, belliydi sonu. Şu farka baksanıza. 2004 yılında ne kadar sağlıklı duruyorken 2008 yılında çöküşü başlamış bile. 

Amy Winehouse in 2004 & 2008
Hele ki son zamanlardaki resimleri daha korkunç. Odaklanmakta sorun yaşıyor, ayakta duramıyor, yerlere düşüyordu. Kaç kere rehabilitasyona girdi ancak hiçbir şey değişmedi. Ama ne kadar belli de olsa; sonuç kaçınılmaz da olsa insanın haberi ilk duyduğunda şok olmasını engellemiyor. Çok yazık etti kendine ve bizi o muhteşem sesinden mahrum bıraktı. Gerçekten çok beğendiğim bir sestir. Sadece sesinin rengini değil; şarkılarını da çok severim. Bazen öyle dönemlerim olur ki bir süre çalışırken sadece Amy Winehouse dinlerim. Media Player tekrara girer ben durdurmam. Özellikle her biri birbirinden mükemmel parçalardan oluşan son albümüne hastayımdır. 

Daha yazacağı, söyleyeceği çok güzel parçaları olacaktı eminim. Ama yenileri gelemeyeceğine göre elimizde kalanlarla idare edeceğiz artık. Diyecek çok bir şey yok; mekanı cennet olsun diyerek sizi sevdiğim parçalarından birisi ile başbaşa bırakıyorum.

1 yorum:

  1. ah ablam emin ol aynı hisler içindeyim. bir gün evde değildim pcden tvden uzaktım , sonra bi baktım amy'nin ölüm haberi.. ilk şok oldum ama sonra dedim olacak olan yine buydu.. dediğin gibi çok yıpratmıştı kendini zaten :/ kocası tetikledi belki ama gerisi geldi gitti bitti işte..
    sesinden mahrum bıraktı bizi...
    bu şarkısını da pek severim ben ya...
    ah ah... :/

    YanıtlaSil