28 Kasım 2010 Pazar

Vahşet Tanrısı

Ekim ayı benim için tiyatro ayı demektir. Tüm yaz boyunca tatilde olan devlet tiyatroları, Ekim ayı geldiğinde  yeniden perdelerini açar. Ben de tüm yaz tiyatrodan uzak kalmış olmanın verdiği açlıkla ilk haftalardan itibaren programı takip etmeye ve oyunlara biletlerimi almaya başlarım.

Genelde sezonun ilk haftalarında turne oyunları gelir Ankara'ya. İşte turne için geldiklerinde izleme imkanı bulduğum İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bir oyunu Vahşet Tanrısı'ndan bahsedeceğim bugün.


Ülkü Duru, Zafer Algöz, Zerrin Tekindor ve İşdar Gökseven'in yer aldığı tek perdelik oyun 1 saat 20 dakika sürüyor. Çocukları kavga eden iki ailenin uzlaşmaya varmak için bir araya geldikleri oyunda, gayet medeni başlayan bir konuşmanın, egoların olaya dahil olması ile isteklerin ve önceliklerin farklılığı sebebiyle nasıl da olmadık bir şekilde sonuçlanabildiğine şahit oluyoruz.

Tek bir mekanda geçmesine rağmen hiç de tekdüze olmayan oyun, ilk dakikalardan itibaren seyircinin dikkatini çekiyor ve her biri ayrı ayrı usta olan oyuncular, temponun düşmesine ve seyircinin sıkılmasına fırsat vermiyorlar. Özellikle Zerrin Tekindor'un muhteşem bir oyunculuk sergilediği oyun, yer yer kahkahalar eşliğinde izlenerek çok keyifli bir 1,5 saat geçirmenizi sağlıyor. Aralık ayında İstanbul'da Küçük Sahne'de sahnelenmeye devam edecek olan oyunu fırsatı olanların kesinlikle izlemesini öneririm.

Daha detaylı bilgi ve oyundan fotoğraflar için devlet tiyatrolarının sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buyrun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder