10 Haziran 2012 Pazar

Kafes Arkasında

Kafes Arkasında
Esasında tiyatro sezonu kapanalı çok oldu; ancak ben işlerimin yoğunluğundan son izlediğim oyunları anlatamamıştım. İşte bunlardan birisi Musahipzade Celal'in yazdığı Kafes Arkasında oldu. 2 saatten biraz daha uzun süren oyun 2 perdelik bir komedi. Komedi dediysem sadece ilk yarısı komedi diye de eklemeden edemeyeceğim.

Oyunun ilk perdesi ne kadar keyifliyse ikinci perdesi de bir o kadar sıkıcı ve yorucu. İlk perdedeki kahkahalarınız ikinci perde için güzel düşüncelerle girmenizi sağlasa da ikinci perdedeki bağırış çağırışlar çok yorucuydu. Güzel bir iki espiri ve karakteri resmen sündürmüş ve yazık etmişler.
 
4 karısı ile 4 ayrı evde mutlu mesut yaşarken bir karısının ölümü üzerine eksik kalmamak için yeni bir eş daha almak isteyen hoca efendi rolünde başarılı tiyatro oyuncusu İsmet Numanoğlu var. Her bir karısını namus, iffet kisvesi altında kafesler ardında hapse mahkum etmiş kendisinin ise gözü hala dışarıda. Kesinlikle başarılı bir oyunculuk sergilemiş.


Ama oyunun en başarılı ismi kesinlikle Özgür Öztürk. Kendisine tek kelime ile hayran bıraktı. Hele nefessiz kaldığı sahnedeki mimikleri inanılmaz. İzlenirse sadece onun için izlenir. Ama onun oyunculuğu için bile olsa ikinci yarısı değil. Katlanması çok zordu ikinci perdeye. Yahudi rolündeki başarısıyla Ulaş Ersoy bile kurtaramamış ikinci perdeyi.

Pervin Ünalp ve Selma Bayraktargil'in de oyunculuklarının hakkını yememek lazım. Her ikisi de ilk perdenin incileri. Oyunu alıp götüren isimler. Keşke tek perdelik olsaymış da ben de çok eğlenceli, kesinlikle gidin diyebilseymişim. Haaa ikinci yarıya kalmam tek perde izler çıkarım diyorsanız çok eğlenirsiniz. Gidin o zaman. Ya da daha detaylı kendiniz inceleyemek isterseniz devlet tiyatrolarının sitesine buyrunuz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder