21 Nisan 2011 Perşembe

İnternetten Yurt Dışı Alışverişe Sınırlama

Benim kadar çok yurt dışından alışveriş yapan insana en yapılmayacak şey oldu ve sınırlama geldi. Valla insanı delirtirler. Her yeni güne yeni yasak. Blogger açıldı derken olana bakın. Bugünkü yasak haberimiz şöyle;

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, elektronik ticaretin gittikçe artan şekilde kullanılması sebebiyle, gümrük mevzuatında yer alan 150 €'luk muafiyetin suistimal edildiğini ve bu sebeple bir sınırlama getirildiğini ifade etmiş. Bundan sonra 150 €'nun altında dahi olsa kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.

3 gündür yaşadıklarımın üzerine bu haber şaka gibi geldi. Bugün neredeyse tüm öğleden sonram Esenboğa'da Gümrük ve MNG Kargo arasında geçti. Yurt dışından verdiğim bir siparişi kontrol eden gümrük memuru adres satırında yer alan işyeri ünvanımdan dolayı gönderiyi kişisel değil ticari olarak algılamış ve gümrük vergisi uygulanması için kenara çekmişti. Zaten 3 gündür telefonlarda onunla uğraşıyordum bugün de yaklaşık 3 saat orada geçirdim. Sağolsunlar "Gümrüğe giren çıkmaz" lafının doğruluğunu kanıtladılar. Hata olduğu kabul edilmesine rağmen yapacak bir şey olmadığını söyleyip; o kişinin hatasından dolayı girdiği gümrükten kurtarıp paketimi almak için ekstradan 288,47.-TL daha ödemek durumunda kaldım. Şaka gibi değil mi? Paketimin tutarı 159,50 $ idi. Yani kurtarmak için ödediğim ürünlerin tutarından daha fazla. :)) Sinirden saç baş yolabilir insan.

Gelen yeni yasak da olayın üzerine tuz biber ekti. Her gün yeni bir yasakla uyandığımız güzide ülkemize yeni bir yasak daha eklemenin gururunu yaşayanlara isyan ediyorum. Dillerine doladıkları globalleşme sözcüğünün anlamını bilmeyen insanların yönettiği canım ülkem daha nelere gebe acaba?? 

4 yorum:

  1. Yine mimledim seni :)

    Bu arada habere de sinir oldum ama zaten öm atmıştım , o yüzden pas geçiyorumm

    YanıtlaSil
  2. yok artık!!!
    duymamıştım bunu....
    asos'tan gelmeyen siparişim bundan dolayı gelememiş olabilir mi acaba?*!!!! bak şimdi nasıl da uyuz oldummmmm

    YanıtlaSil
  3. çok sık alışveriş yapıyorsan olabilir valla. arkadaşımın da asos siparişi henüz gelmedi. büyük merakla onu bekliyoruz.

    güya kredi kartlarını kontrol edeceklermiş. yani öyle birini annemin adına, birini babamın adına birini kendi adıma veririm de yapamayacakmışız.

    ben bir müddet beklemedeyim. iyice bir durulsun sakinlesin ortalık ondan sonra test amaçlı bir iki sipariş vereceğim.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil